| Vargabéles Gligi módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: -50dkg túró -30dkg kristálycukor -4db tojás -15dkg margarin a töltelékhez -10dkg margarin olvasztva a tepsi kikenéséhez és a réteslapok közének megkenéséhez -2dcl tejföl -20dkg cérnametélt -1cs réteslap (8 lapos) -250g mazsola -2tasak vaniliáscukor -csipetnyi só -1db citrom reszelt héja és leve -tetejére porcukor Elkészítés: -A cérnametéltet ki kell főzni és langyosra kell hűteni -Ki kell kenni margarinnal egy kb.25x35cm magasfalú tepsit -Ki kell bélelni 4db réteslappal úgy, hogy a lapok közeit meg kell kenni olvasztott margarinnal -A 4db tojást ketté kell választani úgy, hogy a sárgáját keverőtálba kell tenni, a fehérjét külön tálban csipetnyi sóval habbá kell verni. -A tojás sárgájához hozzá kell keverni a kristálycukrot, a margarint, a citrom reszelt héját és levét, a túrót, a tejfölt, a vaníliáscukrot és robot géppel habosra kell keverni -A tojáshabot is bele kell keverni -A cérnametéltet is bele kell keverni -A mazsolát is bele kell keverni -A réteslappal kibélelt tepsibe kell önteni -A maradék 4db réteslappal be kell fedni, úgy hogy a közöket szintén meg kell kenni olvasztott margarinnal és a tetejét is -Forró sütőben a réteslapok pirulásáig kell sütni -Tálaláskor a tetejét porcukorral meg kell hinteni A receptet beküldte: Gligi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |