| Vargabéles másképp receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás 20 dkg cukor 12,5 dkg Rama margarin csipet só 50 dkg túró 7 dl tej 50 dkg cérnametélt 2 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál tejföl 2 kiskanál citromlé 2 csomag réteslap porcukor (a tetejére) Elkészítés: A tojásoknál szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A sárgáját a 20 dkg kristálycukorral és a kisebb téglalapokra vágott margarinnal habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Felteszünk melegedni kb. 7 dl tejet, és megfőzzük benne a cérnametéltet folyamatos kavargatása mellett. A túrót egy tálba törjük, hogy könnyebb állaga legyen, és összekeverjük a sárgás masszával.Megfelezzük a megfőtt tésztát is, és elkeverjük mindkét tálban, hozzáadva még a tejfölt is (1,5 evőkanál külön-külön), és ízesítésnek 1-1 kiskanál citromlevet adunk hozzá. Mikor egynemű a masszánk, a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. (mazsolát is lehet bele tenni) 2 őzgerincformát kikenünk olvasztott margarinnal (lehet olajjal is, sütőecsettel). A réteslappal kibéleljük, óvatosan, ne szakadjon el. Megtöltjük masszával őket, majd ráhajtjuk a maradék réteslapot, és összezárjuk. Lapogatjuk, hogy egyenes legyen. A sütőben 10 percet nagy lángon, majd tűpróbáig kis lángon sütjük. Majd egy tálcára borítjuk, és fűrészelő mozdulattal szeleteljük, tetejére porcukrot szórhatunk. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |