| Sajtos bolyhocska receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: a tésztához:20 dkg finomliszt, 6 dkg reszelt sajt, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál só, 1-2 evőkanál tejföl, a tészta megkenéséhez:1 tojásfehérje, a tepsi kikenéséhez:vaj, a krémhez:7 dkg margarin, 5 dkg reszelt sajt, 1,5 dl tejföl,só. az oldalára:5 dkg reszelt sajt. Elkészítés: A tésztáhozvalókat összegyúrjuk,és hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük.Ezután belisztezett deszkán késfok-kb.2 mm vastagságúra nyújtjuk,majd a legkisebb (2,5 centis)pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.Felvert tojásfehérjével megkenjük,kivajazott tepsibe rakosgatjuk,és előmelegített sütőben,közepes lánggal megsütjük.Miután 2-3 perc alatt elkészül,nem szabad otthagyni,mert fontos,hogy szép világos maradjon.Amíg a kis korongok kihűlnek,krémet készítünk.Ehhez a puha margarint a többi hozzávalóval jól kikeverjük,és 2-2 pogácsát összeragasztunk vele.Végül oldalukat,ahol a krém látszik,reszelt sajtba forgatjuk.A krémhez margarin helyett részben vagy egészben natúr sajtkrémet is használhatunk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |