Tutireceptek.hu fejléc

Sajtfondü recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 nagy gerezd fokhagyma
30 dkg durvára reszelt ementáli sajt
3-3 1/2 dl félszáraz fehérbor
ízlés szerint só és törött fekete bors
2 cl cseresznyepálinka
1 teáskanál búza- vagy burgonyakeményítõ

Elkészítés:
Vastag fenekû, magasabb falú serpenyõ belsõ oldalát alaposan bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. Ráöntjük a bort. Folyamatosan kevergetve, kis lángon felolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A cseresznyepálinkában simára keverjük a keményítõt, és beleöntjük a lassan rotyogó sajtba, közben gyorsan és folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. A tûzrõl levéve áttesszük egy elektromos melegítõlapra vagy spirituszláng fölé. Már nem szabad erõsen forrnia, elég, ha csak a forráspontot éri el.
Hosszú fondüvillájára ki-ki kenyérkockákat szúr, és a meleg, folyékony sajtba mártogatja.

Tanácsok:
Természetesen a legegyszerûbb dolga azoknak van, akik rendelkeznek fondükészlettel. Kínálhatunk mellé olajbogyót, apró erõspaprikát, savanyúságot, fõtt gombát, egyéb zöldségfélét vagy hagymát. Olyan bor illik mellé, amilyennel a sajtot összekevertük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sprotnis palacsinta » Háromszéki palacsinta » Sajtos muffin » Virslis kifli szilveszterre
» "Éjszakás" Túrópogácsa » Tortilla » Sajtos csiga másképp » Forgácsfánk
» Szardellás mártogató » Sós keksz » Szezámmagos háromszögek » Sós pénz
» Különleges sós kifli » Vajas Pogácsa » Spenótos palacsinta gombával » Sörkifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.