| Kakaós csiga 3. receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Tészta: 1/2 kg liszt 2 dl tej 1 csomag élesztő és a felfuttatásához tej cukor só 1 tojás 1 kanál étolaj kb. 2 dl tej (Erre majd sütéskor lesz szükség, nem kell hozzákeverni a tésztához!) Töltelék: 1 Ráma margarin, 4 evőkanál kakaópor, cukor (ízlés szerint) Elkészítés: Töltelék: A margarint habosra keverni, majd hozzátenni a cukrot és a kakaót. Tészta: A felfuttatott élesztőt a liszthez tenni, az összetevőket összegyúrni, a tésztát kinyújtani, rákenni a tölteléket, majd feltekerni. Felszeletelni, tepsibe tenni egymástól kb. 2 cm távolságra. Ha félig megsült (pontosabban: amikor elkezd "sisteregni":), a vaj), tejjel meglocsolni (ez fontos!)és sütni tovább. Tanácsok: Ha szeretnéd, hogy kicsit egészségesebb legyen, akkor a liszt felét teljes kiőrlésű liszttel is helyettesítheted. Próbáltam csak teljes kiőrlésűvel is, de úgy valamiért nem lett olyan jó a tészta. Nem kell (nem szabad) keleszteni a tésztát, amíg készül, addig kel, aztán meg a sütőben a sütés közbeni tejjel locsolásig. Sütés közben azért kell meglocsolni tejjel, mert a kelés folyamatás befolyásolja. Érdemes először a tölteléket elkészíteni, utána a tésztát, mivel fordított esetben a tészta kelésnek indul. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Dorka29 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |