Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliagombócok szilvabefőttel recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4 személyre:
1 kg burgonya

75 dkg szilva
2 narancs
10 dkg cukor
5 dkg étkezési keményítő
3 evőkanál narancslikőr
2 vaníliarúd belseje
egy tojás
kevés liszt

Elkészítés:
A burgonyát héjában, enyhén sós, forrásban lévő vízben 20-25 perc alatt megfőzzük.
Megmossuk a szilvákat, félbevágjuk és kimagozzuk. Megmossuk a narancsokat is, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. A szilvákat a narancs héjával és levével, valamint 4 dkg cukorral összekeverve felforraljuk, és 7-8 percig főzzük. Kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt, majd a befőtthöz öntjük. Belekeverjük a likőrt is, és az egészet félretesszük hűlni.
Leszűrjük a burgonyát, leöblítjük, majd meghámozzuk, és áttörjük a krumplinyomón. Kevés liszttel, a maradék keményítővel és cukorral, a vaníliával és a tojással összegyúrjuk, és 12 gombócot formázunk belőle. A gombócokat gyöngyöző, forrásban lévő, enyhén sós vízben 12-15 perc alatt megfőzzük, lecsepegtetjük, és a kompóttal együtt tálaljuk.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lapóka » Hagyományos krumplistészta » Firenzei négysajtos tészta » Carbonaras spagetti
» Gombás-húsos tortilla » Almakenyér » Virslibe bújtatott spagetti » Rakott tészta paradicsommal
» Gombástészta » Szalonnás-pórés spagetti » Tejszínes gombás spagetti » Tiroli kocka
» Hagymás túrós galuska » Csirkés-gombás fussili » Paradicsomos tészta » Túrós tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.