| Vaníliagombócok szilvabefőttel receptTésztafélék Hozzávalók: 4 személyre: 1 kg burgonya só 75 dkg szilva 2 narancs 10 dkg cukor 5 dkg étkezési keményítő 3 evőkanál narancslikőr 2 vaníliarúd belseje egy tojás kevés liszt Elkészítés: A burgonyát héjában, enyhén sós, forrásban lévő vízben 20-25 perc alatt megfőzzük. Megmossuk a szilvákat, félbevágjuk és kimagozzuk. Megmossuk a narancsokat is, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. A szilvákat a narancs héjával és levével, valamint 4 dkg cukorral összekeverve felforraljuk, és 7-8 percig főzzük. Kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt, majd a befőtthöz öntjük. Belekeverjük a likőrt is, és az egészet félretesszük hűlni. Leszűrjük a burgonyát, leöblítjük, majd meghámozzuk, és áttörjük a krumplinyomón. Kevés liszttel, a maradék keményítővel és cukorral, a vaníliával és a tojással összegyúrjuk, és 12 gombócot formázunk belőle. A gombócokat gyöngyöző, forrásban lévő, enyhén sós vízben 12-15 perc alatt megfőzzük, lecsepegtetjük, és a kompóttal együtt tálaljuk. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |