| Túrós tekercs receptTésztafélék Hozzávalók: 500 g liszt, 300 ml tej, 100 g vaj, 1 evőkanál cukor, 30 g élesztő, egy csipet só. Hozzávalók a töltelékhez: 500 g tehén túró, 4 evőkanál cukor, 1 db tojás. Elkészítés: Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és jól össze dolgozzuk. Az így kapott tésztát két részre osztjuk (mert a végén két rudat készítünk belőle) és mindkét részt kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra. Elkészítjük a tölteléket: a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojással, rátesszük a kinyújtott tészta közepére. A tészta széleit ferdén 2 centinként bevagdossuk a töltelékig és addig hajtjuk a széleket még el nem fogy (ráhatjuk), így olyan lesz mintha fonatos lenne (nem kell tekerni). A töltelék fölött pedig a széleket jól lenyomkodjuk, letakarjuk és hagyjuk még 15-20 percet kelni, utána tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral, ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amikor a tészta szép piros, el is készült. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |