| Vaníliafagylalt forró szederrel receptFagylaltok Hozzávalók: 6 tojássárgája, 1 dl tejszín, 5 dl tej, 6 evőkanál cukor, 25 dkg szeder, 3 dl vörösbor, 1 teáskanál citromlé, 1 rúd vanília, 1 mokkáskanál őrölt fahéj Elkészítés: A vaníliarudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk. A tejjel és a tejszínnel együtt felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat 5 evőkanál cukorral fényesre keverjük. A felforralt tejet óvatosan a krémbe keverjük, majd az egészet lábosba öntve visszatesszük a tűzre, és gyenge tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha van benne néhány csomó, szűrőkanálon átszűrjük, és kihűtjük. Ha kihűlt, lapos tálba simítjuk, és a mélyhűtőbe tesszük. 4-5 órán keresztül fagyasztjuk, időnként megkeverjük. A szeder szárát lecsipkedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A többit felforraljuk a vörösborral, a fahéjjal, 1 evőkanál cukorral és a citromlével. Az öntetet tálkába adagoljuk, ráhelyezünk 2-2 gombóc vaníliafagyit, tetejüket szederrel díszítjük, és mentalevelet teszünk mellé. Tanácsok: Más gyümölccsel, málnával, eperrel, sárgabarackkal ugyanígy elkészíthető. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |