| Forró bájital receptItalok, koktélok Hozzávalók: 4 dl víz 2 dl vörösbor 2 dl fehérbor 1 db borvarázs fűszerkeverék (filteres tea) Fél narancs héja Pár szem szegfűszeg, szegfűbors, fahéj 5 evőkanál kristálycukor 1 evőkanál méz 1 dl konyak 1 dl rum v. "tengerész-ital" Elkészítés: A narancshéjat, fűszereket, filteres borvarázst felfőzzük a vízzel, majd leszűrjük és felforraljuk a cukorral, mézzel, kétféle borral. A konyakot és rumot akkor adjuk hozzá, mikor levettük a tűzről. Forrón fogyasztjuk. Tanácsok: Üvegbe töltve, hűtőben sokáig eláll. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |