| Vajkaramella, Karamellöntet, Creme Brulée receptSütemények, édességek Hozzávalók: Vajkaramella Hozzávalók: 8 dkg vaj 2 dl tej 2 dl sűrített tej 45 dkg porcukor Ez egy egyszerűbb változat. A hozzávalókat tedd vastag falú edénybe, majd olvaszd fel. Addig melegítsd, amíg szép színt nem kap. Ezután simítsd kilisztezett tepsibe,ha ugyanis tovább melegíted, töredezni kezd, így viszont nem szilárdul meg. Pár óra szikkadás után felkockázhatod. Elkészítés: Karamellöntet Hozzávalók: 20 dkg+3 evőkanál kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 4 dl tej 2 evőkanál liszt 2 evőkanál vaj A 20 deka cukrot olvaszd meg, majd öntsd bele óvatosan a tejet, és kevergesd addig, amíg a karamella el nem olvad benne. A vajat olvaszd fel, add hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot és a három evőkanál cukrot. Ezt keverd a karamellás tejhez, majd várd meg, amíg besűrűsödik. Tanácsok: Creme Brulée Hozzávalók: 5 dl tejszín 4 tojás 4 dkg porcukor 4 dkg cukor 2 rúd vanília A vaníliát áztasd tejbe, majd vágd fel hosszában, és szedd ki a belsejét. A tejszínt vízfürdő felett forrald fel. A tojásokat keverd habosra a cukorral, és adagold a meleg tejszínhez. Egy tepsit tölts meg vízzel, majd melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Töltsd alacsony, tűzálló tálkákba a tejszínes keveréket, majd állítsd őket a tepsibe, és told a sütőbe. Így a krém nemcsak sül, hanem gőzölődik is. Ha kész, hagyd kihűlni, majd szórj cukrot a tetejére, és kis konyhai lángszóróval olvaszd rá. Ha nincs ilyened, akkor csepegtess rá valamilyen likőrt, és gyújtsd meg, de óvatosan. A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |