| Vajas tésztában sült szűzpecsenye kakukkfüves burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 60-70 dkg szűzpecsenye A tésztához: 25 dkg Rama margarin 25 dkg liszt 1 tojás sárgája tejföl só - ízlés szerint pici tej + tojás sárgája - a kenéshez Burgonya Kakukkfű Oliva olaj Elkészítés: A szűzpecsenyéket ízlés szerint bepácoljuk, és 2 napig állni hagyjuk. Elkészítjük a tésztát: a margarint a sós liszttel szétmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgáját és a tejfölt (amennyit felvesz). Hűtőbe tesszük, amíg a húst előkészítjük. A húsra süssünk kérget egy serpenyőben, majd csöpögtessük le. A tésztát nyújtsuk ki, a széleit kenjük be tojássárgájával majd a húst rakjuk bele és csomagoljuk be a tésztába. Helyezzük sütőpapíros tepsibe és kenjük le tejes tojássárgájával. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük (kb.60perc) Amíg a hús sül elkészítjük a kakukkfüves burgonyát. A megpucolt és megfőzött burgonya darabokat (nem túl puhára főzzük!), serpenyőben kis olíva olajon borsozzuk, kakukkfüvezzük és megpirítjuk. A receptet beküldte: vizipókocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |