| Vajas tésztában sült szűzpecsenye receptEgytálételek Hozzávalók: 1 csomag vajas tészta 2 tojás sárgája 70 dkg sertés szűz 20 dkg gomba 1 sárgarépa 1 fej vöröshagyma só bors 2 evőkanál liszt 2 tojás petrezselyem oregánó Elkészítés: A gombát és a sárgarépát finomra aprítjuk. Az olajon finomra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a sárgarépát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet és oregánót teszünk hozzá. Liszttel megszórjuk, elkeverjük, levesszük a tűzről, és amikor kihűlt, hozzádolgozzuk a tojásokat, majd együtt kihűtjük. A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egészben hagyva roston elősütjük, hogy kérget kapjon. Az elősütés után hűlni félretesszük. A kihűlt húst egyenletesen bevonjuk a gombás péppel, majd téglalap alakú, fél centiméter vastagságú vajastésztával burkoljuk, és tojás sárgájával lekenjük. Előmelegített sütőbe téve tűzálló tálban 170 ºC-on készre sütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |