| Diós vajaskifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 10 dkg margarin 3 dkg élesztő 2 dl tej 1 evőkanál cukor 1 cs vaníliáscukor 2 evőkanál rum 1 csipet só 1 evőkanál reszelt citromhéj 10 dkg olvasztott vaj 15 dkg darált dió 8 dkg cukor 1 teáskanál fahéj Elkészítés: Kevés lisztből, élesztőből, cukorból és a szobahőmérsékletű tejből kovászt készítünk. Rövid ideig kelni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi lisztet, margarint, vaníliáscukrot, rumot, csipet sót és a citromhéjat. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg hólyagos nem lesz. Megint hagyjuk kelni. Kelés után, belisztezett gyúródeszkán, fél centiméteresre kinyújtjuk és 12 cm-es csíkokra vágjuk. Ezekből a csíkokból vágjuk ki a 8 cm-es háromszögeket és megkenjük az olvasztott vajjal. A diót összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A háromszögek vajas oldalát belemártjuk a cukros dióba. Feltekerjük a háromszögeket kifli formára úgy, hogy kifelé legyen a diós oldala. Kivajazott sütőlapra tesszük a kifliket és hagyjuk még egy kicsit kelni. 175 fokon 20 percig sütjük. Tanácsok: 25 db lesz az adagból. Egy adag 203 kalóriát tartalmaz. Elkészítési idő: 80 perc Kalóriatartalom: 5075 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |