| Úszó sziget receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 piskotalap 4 tojás 10 dkg mazsola 1 dl rum 0,5 liter tej 5 dkg dió 28 dkg cukor 20 dkg baracklekvár 1 kk olaj Elkészítés: A hosszukás tortalapot(vagy otthon készitett piskottát) kétlapba vágom, Az egyiket megkenem baracklekvárral, a másiklapot ráboritom, majd az egészet egyforma kis kockákra vágom. A mazsolát rumba áztatom. A tejből és a tojások sárgájából, sürü madártejet főzők. A kis tésztakockákból egy mély tálban kúpot épitek, soronként megöntözöm madártejjel,és mazsolával megszóróm. (Ezt célszerü egy nappal előbb elkésziteni,) másnap a tOjások fehérjéből 16 dkg cukorral egy evőkanál baracklekvárral keményhabot verek, a habbal befedem a kúpot, és hogy szép formája legyen vizes kanálal fodrozom. A diót megpőrkölöm, és apróra vágom, hét dkg cukrot megpiritok,belekverem a diót, és az egészet olajozott alúfóliára öntve kihűtöm, és apróra vágom,vagy töröm, ezzel gazdagon megszorom az úszó szigetet. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |