Tutireceptek.hu fejléc

Úszó sziget recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 piskotalap
4 tojás
10 dkg mazsola
1 dl rum
0,5 liter tej
5 dkg dió
28 dkg cukor
20 dkg baracklekvár
1 kk olaj

Elkészítés:
A hosszukás tortalapot(vagy otthon készitett piskottát) kétlapba vágom, Az egyiket megkenem baracklekvárral, a másiklapot ráboritom, majd az egészet egyforma kis kockákra vágom. A mazsolát rumba áztatom.

A tejből és a tojások sárgájából, sürü madártejet főzők. A kis tésztakockákból egy mély tálban kúpot épitek, soronként megöntözöm madártejjel,és mazsolával megszóróm. (Ezt célszerü egy nappal előbb elkésziteni,) másnap a tOjások fehérjéből 16 dkg cukorral egy evőkanál baracklekvárral keményhabot verek, a habbal befedem a kúpot, és hogy szép formája legyen vizes kanálal fodrozom.

A diót megpőrkölöm, és apróra vágom, hét dkg cukrot megpiritok,belekverem a diót, és az egészet olajozott alúfóliára öntve kihűtöm, és
apróra vágom,vagy töröm, ezzel gazdagon megszorom az úszó szigetet.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Ezersziget" csirke » Tiszaszigeti torta » Ezersziget csirkesaláta » Görögdinnye
» Diós csokis zabkeksz » Kakaós kelt kalács » Édes alma » Almatorta
» Tarka Boci » Szivárványos-barackos rizs » Vaníliatorta » Csokis-mogyorós keksz
» Mákospite » Sonkás pogácsa » Krémes másképp » Kávékoch


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.