| Csokis-mogyorós keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 37 dkg étcsokoládé 100 g vaj 1 teáskanál feketekávé 2 db tojás 15 dkg cukor 23 dkg finomliszt 0.5 teáskanál sütőpor 1 csipet só 1 teáskanál vanília aroma 5 dkg törökmogyoró 4 dkg fehér csokoládé Elkészítés: Az étcsokiból elveszünk 23 dkg-ot, és egy hőálló tálban (gőz fölött, vagy mikróban) felolvasztjuk a vajjal és a kávéval. Egy másik tálban közben felverjük a tojásokat a cukorral. Ha a csoki teljesen felolvadt és ki is hűlt, akkor hozzáadhatjuk a tojásokhoz, és jól elkeverjük. Majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A maradék csokiból elveszünk 9 dkg-ot, apró darabokra vagdossuk, amit szintén a masszához adunk. Végül a mogyorót is felaprítjuk, és hozzáadjuk a tésztához a vaníliával együtt, és jól elkeverjük az egészet, de vigyázunk, hogy ne dolgozzuk túl. A tésztából kanállal kis halmokat teszünk egy sütőpapírral kibélelt tepsire. 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük őket. (Mérettől függ az idő, én szeretek kicsi sütiket csinálni, és nálam elég volt a 10 perc bőven.) Ha kész, fémrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ha a sütikék kihűltek, akkor felolvaszthatjuk a fehér csokit, habzsákba vagy sima kis zacskóba átöntjük, apró lyukat vágunk a végére, és csíkokat nyomunk a sütik tetejére. Ugyanezt megismételjük a fehér csokival is, majd hagyjuk megszilárdulni a csokikat. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |