| Vaníliatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 1/2 csomag sütőpor 20 dkg vaj + a formához 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál rum 4 tojás A krémhez: 1 csomag főzhető vaníliaízű pudingpor 1/2 l tej 8 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg vaj A díszítéshez: 20 dkg vágott pisztácia 50 szem cukortojás Elkészítés: A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral. Habosra keverjük a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat, végül beleszitáljuk a lisztes keveréket. Alaposan összekeverjük, és a kivajazott, előmelegített torta formába öntjük. Az előmelegítettt sütő alsó rácsán - 180 C-fok (gázsütő 2. fokozat) kb. 50 percig sütjük (tűpróba). Kivesszük, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a vaníliás pudingot megfőzzük a csomagoláson leírtak szerint a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Hagyjuk kihűlni. Gyakran megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. A vajat habosra keverjük, kanalanként beledolgozzuk a pudingot. A tortát vízszintesen három lapra vágjuk, és megkenjük a krém bő felével. Egymásra illesztjük a lapokat, félreteszünk 2 evőkanálnyi krémet, és a koszorút mindenütt bevonjuk a maradék krémmel. Megszórjuk a pisztáciával. A félretett krémet csillagcsőrös habzsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a koszorú tetejére. A habrózsákra cukorkákat teszünk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |