| Update 1 bucik receptHozzávalók: 200 g Norbi liszt 220 g teljes kiorlesu liszt (Allinson Wholemeal very strong bread flour) 5-10 g so 20 g eleszto (instant, Allinson dried active yeast) 400 ml langyos viz (1 adag forro viz keverve 2 adag hideg vizzel) 1 kiskanal ecet 1 kiskanal oliva olaj magok a tetejere (szezammag, napraforgomag..) keveske sutomargarin (Stork)tepsit kikenni (hozzavalok Angliaban kaphato neveit mellekeltem) Elkészítés: Minden osszetevot osszekeverni (ragacsosnak fog kinezni, de probald meg hogy nem adsz hozza tobb lisztet). Gyurni 10 percig, lisztezett deszkan (en a konyha pultot hasznalom). 45 perc kelesztes (en a sutot leg alacsonyabbra elomelegitem (50 fok) es mielott beteszem a kenyeret lezarom, nalam a konyhaban nem kel meg egyebkent). Formazas zsemlere, kiflire (kb 8 jon ki ebbol a mennyisegbol). A tepsit sutomargarinnal kikenem. Tovabbi 1 ora keles a tepsin. A tetejet rogton sutobe rakas elott forral vizzel megkenem (ettol ropogosabb lesz a teteje), megszorom maggal ha hasznalok). Majd 230 fokra elomelegitett sutobe rakom kb 10 percig, leveszem a hofokot 200 fokra es meg kb 10 percig sutom (zsirpapirral letakarva a tetejet hogy ne egjen meg)es kesz. Tanácsok: Ha meg valaki nem gyurt kenyeret, az a lenyeg hogy levego menjen a tesztaba, nem bokszolni kell, hanem szethuzgalni es visszahajtani stb. ha geppel gyursz akkor csak 5 perc. En a vegen neha egy hurkapalcikaval leellenorzom hogy biztos jo e a belseje, mielott kiveszem a sutobol. Masnaposan is nagyon finom. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: kishalacskaUK Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |