| Kakaós csiga (Update 1) receptHozzávalók: 40 dkg kevert liszt (fele MM, fele fehér), 1 mokkáskanálnyi folyékony édesítő, 1 tojás, 5 dkg élesztő 2 dl tejben, 1 csipet cukorral, 8 dkg Delma light margarin, mokkáskanálnyi só, víz. A töltelékhez: 1 teáskanál kakaó, xilit, 5 dkg puha vaj. Elkészítés: A tésztát összedolgozzuk annyi vízzel, amennyivel kicsit lágyabb tésztát kapunk. Kb 1 órát meleg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk kb 0,5-1 cm vastagra, megkenjük a kakaós krémmel. A krémhez a kakaót kikeverjük annyi xilittel, amennyivel kellemesen édes lesz, majd 5 dkg olvasztott vajat keverünk hozzá). Felcsavarjuk és szeletekre vágva, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Tanácsok: Ha nem légkeveréses a sütőnk, tegyünk az aljába egy kisebb tepsibe vizet, így nem lesz száraz a kelt tészta. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |