| Brokkoli boros bundában receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80-90 dkg brokkoli, kb. 2 dl fehérbor, 8-10 dkg liszt, 3 dkg olaj, 2 tojásfehérje, csipetnyi só; a sütéshez: olaj Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, vagy nagyobb darabokra vágjuk, megmossuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Szűrőlapát segítségével a főzővízből kiszedjük, lecsöpögtetjük és lehűtjük. A lisztet kevés borral simára keverjük, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, majd annyi borral hígítjuk fel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A tojásfehérjéből csipetnyi só hozzáadásával kemény habot verünk, és a palacsintatésztába keverjük. Az előkészített brokkolit a masszába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Melegen, párolt rizzsel, tartármártással tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |