| Bundában sült pulykaérmék receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg pulykamellfilé 10 dkg liszt 1 piros és sárga paprika 1 csokor petrezslyem 3 tojás 30 dkg zabpeely 1 dl olaj 1dl balzsamecet őrölt bors só Elkészítés: A húst hosszában vágjuk félbe, és kisebb érméket szeleteljünk belőle. Enyhén klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk. Keverjük simára a lisztet a tojásokkal, csipetnyi sóval és kevés hideg vízzel. A pulykafiléket mártsuk bele, aztán forgassuk meg a zabpehelyben. Kevés forró olajban mindkét oldalukat süssük pirosra. A salátához a gombát vágjuk cikkekre, a paprikákat háromszögekre, és kevés forró olajban kicsit pirítsuk meg, Tegyük salátás tálba, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg petrezselyemmel. Locsoljuk meg az olajjal és a balzsamecettel, lazán forgassuk össze, és 1 órára tegyük a hűtőbe.Pulykaérmékkel tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |