| Uborkás tüdő zsemlegombóccal receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 60 dkg sertéstüdő 1 fej vöröshagyma 2 babérlevél 3 evőkanál olaj 2 dkg liszt 2 evőkanál mustár 10 dkg csemege uborka 2 dl tejföl A zsemlegombóchoz: 6 szikkadt zsemle 3 dkg vaj 1 evőkanál vágott petrezselyem 2 tojás 1-1,5 dl tej Elkészítés: A tüdőt megmossuk, kivágjuk a vastagabb légcsöveket, és feltesszük főni. A forrás megkezdése után pár perccel lemossuk, és ismét tiszta vízben tesszük fel főzni. Sózzuk, beletesszük a megtisztított hagymát, a babérlevelet és puhulásig főzzük. A habját mindig leszedjük. Amikor a tüdő megfőtt, kivesszük, vékonyra összevágjuk, és a levét leszűrjük. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a lisztet, rátesszük a mustárt, azt is lepirítjuk kicsit. Felöntjük a főzőlével, és kevés uborkalével. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan kiforraljuk. Az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A kiforralt mártásba tesszük a tüdőt, az uborkát, és a tejfölt is belekeverjük. Ismét összeforraljuk, és tálaljuk. Köretnek gombócot adhatunk, amit az alatt készítünk el, ameddig fő a tüdő. A zsemlegombóchoz a zsemléket összevágjuk kis kockákra, és tálba tesszük. Vajon megfuttatjuk a petrezselymet, és a zsemlékhez adjuk. Ráütjük a tojásokat, sót, borsot szórunk rá, és hozzáadjuk a nem túl forróra felmelegített tejet. Összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük. Tálalás előtt 30 perccel sós, forrásban levő vízbe, vizes kézzel gombócokat szaggatunk, és nagyon kíméletesen megfőzzük. Tanácsok: Fogyasztható: kb. 2 óra múlva. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 603 kcal A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |