| Túrós-pudingos máglyarakás receptSütemények, édességek Hozzávalók: (6 személyre) 20 dkg szikkadt vajas kifli 0, 5 l tej 3 dkg vaj 3 egész tojás 10 dkg cukor 1 cs (25 dkg ) túró 1 ek. kr. cukor 1 cs. vanília 1 egész tojás 1 ek. Tejföl 2, 5 dl fél cs. vaníliás pudingpor 1 tojás sárgája 1, 5 ek. cukor Elkészítés: A kifliket karikára vágjuk és egy tálba tesszük. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és a kiflikre öntjük. Egy kisebb, kb. 20x25 cm-es tepsit kizsírozunk és lerakunk egy sor áztatott kiflit. Erre jön a túró, melyet ízesítettünk a kr. cukorral a vaníliával, 1 egész tojással és 1 ek. Tejföllel. Megint egy sor áztatott kifli következik, majd a fél cs. elkészített pudingpor, melybe belekevertünk (nem forrón) egy tojás sárgáját. Előmelegített sütőbe tesszük, k. 30 percig sütjük. Közben a tojások megmaradt habját felverjük kemény habnak és ízesítjük 3 ek. Lekvárral. Ezt a habot a megsült puding tetejére simítjuk, majd 10-15 percre még visszatesszük a sütőbe, amíg a hab szépen megpirul. Kockákra vágva szeleteljük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |