| Gyors máglyarakás receptSütemények, édességek Hozzávalók: -8-10 db kifli(van egy speckós is molnárkának hívják, eleve édes egy kicsit, szuper hozzá!) -teavaj -porcukor vagy vaniliás cukor(kb.30dkg, de ízlés szerint a legjobb) -6-8 tojásfehérje -fahéj(fél zacsi) -1,vagy másfél liter tej -6 alma(meghámozva, reszelve) -25 dkg darált dió -finom sárgabarack lekvár(csak a legjobbat!) -esetenként mandulát is rakhatsz belé a dió mellé.. Elkészítés: Almákat lereszeled, hozzáadod a cukrozott darált diót(ízlés szerint), fahéjat(ízlés szerint).Állni hagyod.Közben felteszed a tejet a főzőlapra és felmelegíted benne a teavajat(olvadjon csak!:)), hozzáadod a porcukrot(ízlés szerint), ne legyen gej, de édes legyen a tejes, vajas alap.Nos ezután felkarikázod a kiflit vagy molnárkát és belerakod a tejes-vajas-cukros alapba picit ázni...szépen beleraksz kb.annyit egy előre elkészített sütőtálba, hogy egy réteget képezzen.Első réteg áztatott kiflire, molnárkára rárakod a diós-almás-fahájas massza egy részét, a tetjére meg sárgabarack lekvárt és jöhet a következő áztatott réteg kifli vagy molnárka és így tovább.Lehetőleg áztatott kifliréteggel fejezd be.Ezután előmelegített sütőben 170 fokon kb 10-15 percig sütöd, amíg nem látod, hogy egy kicsit barnul a kifli széle.Erre jön a felvert enyhén cukrozott kemény tojásfehéjre réteg, vissza a sütőbe 10 percet magas "lángon", de figyelni kell közben, mert nem szabad túlsütni! Kiveszed és boldogan eszed!!!:))) Tanácsok: Ha kihűlt akkor kezd el szeletelni, megterheli a gyomrot pláne ha meleg!..Nem szabad túlszárítani a sütőben, mert ha kifliből csinálod a kemény kifli külső megszárad és az nem annyira jó úgy..Atom finom egyébként ha arányaiban jól csinálod! Jó étvágyat! Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: Sok kcal Szénhidráttartalom: Sok gramm Zsírtartalom: közepes gramm A receptet beküldte: erakozmetikus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |