| Túrós finomság sárgabarackkal receptHozzávalók: hozzávalók 2 főre 25 dkg túró 1 ev durumliszt 2 tojás 5 dkg vaj 5 dkg nyírfacukor (xilit) folyékony édesítőszer 1 kk sütőpor fél citrom reszelt héja kevés tej 1 csipet só 7-8 szem sárgabarack mandulaforgács Elkészítés: elkészítés A vaj felét a xilit felével, és a tojások sárgájával habosra keverjük. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a túrót, a liszttel elkevert sütőport. Ha túl sűrű lenne a tészta, kevés tejjel lazítsuk (az állag nagyban függ a túró minőségétől). Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Óvatosan a túrós masszához forgatjuk a tojásfehérjét. Kivajazott sütőtálba öntjük a tésztát. Kimagozzuk a sárgabarackot, és szépen elrendezzük a tészta tetején. Minden barackra tegyünk egy ici-pici vajdarabkát, szórjuk meg a maradék nyírfacukorral és a mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben süssük. Tűvel ellenőrizzük, átsült-e. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 25 cm Tanácsok: ajánlat Más gyümölccsel is elkészíthetjük: meggyel, cseresznyével, szilvával, ribizlivel, eperrel. Nyáron éppen azzal, ami a kertben terem, télen saját magam által mélyhűtött gyümölccsel. Mostanra már alaposan leapadt a készlet, csak sárgabarack van. Nagyon szeretem a szilvás változatot, akkor fahéjat is szórok a gyümölcsre. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |