| Sajtos, túrós receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg liszt 25 dkg túró 25 dkg margarin só sajt a tetejére 1 tojás sárgája Elkészítés: A lisztet, a túrót,a margarint és a sót összekeverjük, s 24 órára betesszük a hűtőbe. Másnap lisztezett gyúródeszkán kinyútjuk vékonyra a tésztát ( meglehetősen ragadós lesz), megkenjük a tojás sárgájával, s megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval kis rudakat metszünk belőle, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C°- on aranybarnára sütjük. Tanácsok: Én meg szoktam olvasztani a margarint, mikor összekeverem a tésztát. Könnyebb vele dolgozni, s 1 nap alatt úgyis újra megdermed! A receptet beküldte: Brünhilda Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |