| Túrós-epres torta sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 5 főre Tészta: 5 dkg pattogatni való kukorica 10 dkg tejes csokoládé 10 dkg étcsokoládé 5 dkg margarin Krém és a tetejére: 50 dkg földi eper 8 ek cukor 1 ek vaníliás cukor 2 cs zselatinpor 5 ek rum 50 dkg túró 20 dkg tejszínhab por 3 dl ásványvíz 1 citrom leve és reszelt héja Elkészítés: elkészítés A zselatint elkészítjük az utasítás szerint. Az epret pépesítjük, keverjük hozzá 3 ek cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot. A tejszínhabot keverjük habosra az ásványvízzel és 5 ek cukorral. A zselatint olvasszuk meg, majd osszuk szét, felét az eperhez, felét a habhoz keverjük, majd keverjük a habhoz a túrót, a citrom levét és héját. A rumos eper felét keverjük bele a túrókrémbe laza mozdulatokkal. Egy kerek tortaformát vagy műanyag tálat béleljünk ki folpackkal (tortaformánál nem szükséges), majd öntsük bele a rumos epret, tegyük hűtőszekrénybe kb. 30 percre, majd öntsük rá a túrós krémet, tegyük vissza 2-3 órára. A kukoricát pattogtassuk ki kevés olajon, a csokoládékat olvasszuk meg a margarinnal (ha ropogósan szeretnénk a tészta alapot, nem kell bele margarin), majd keverjük bele a kukoricát. Igazítsuk el a krémen, és még 30 percre tegyük a hűtőbe, majd borítsuk ki egy tálcára. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |