| Túrós csiga édes tejföllel meglocsolva receptSütemények, édességek Hozzávalók: 350 g liszt 100 ml tej 3 g élesztő 50 g cukor 70 g tejföl 50 g vaj 3,5 g só a töltelékhez: 500 g tehén túró 100 g cukor 1 db tojás az öntethez: 200 g tejföl 1 evőkanál cukor Elkészítés: Tegyük bele az élesztőt a meleg tejbe és adjunk hozzá fél kiskanál cukrot és 2-3 kiskanál lisztet, kavarjuk össze és hagyjuk 20 percet állni, ameddig megjelenik a hab a tetején. Az átszitált liszthez adjuk hozzá a sót, a cukrot és a puha vajat, dörzsöljük jól el. Amikor ezzel elkészültünk öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt és dolgozzuk össze a tésztát, közepes puhaságú lesz. Takarjuk le a tésztát és hagyjuk állni 10- 15 percet. Ismét dolgozzuk össze, tegyük meleg helyre és várjunk ameddig a duplájára nő. Újra átgyúrjuk és hagyjuk kelni. Töltelék elkészítése: kavarjuk ki a túrót a cukorral és a tojással. Most kezdhetjük a túrós csiga megtöltését. A tésztát tegyük nyújtódeszkára és nyújtsuk el négyzet alakúra úgy, hogy kb. 0,5-1 cm vastagságú legyen, tegyük a tésztára a tölteléket és tekerjük fel. A feltekert tésztát vágjuk ujjnyi szeletekre és helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Takarjuk le egy konyhakendővel és hagyjuk állni, 40 percet. Kenjük le a csigákat felvert tojással és 180-200 fokos sütőben addig süssük ameddig megpirulnak. A tejfölt keverjük össze a cukorral és ezzel kenjük le a csigákat még forrón, takarjuk le és várjuk meg ameddig egészen kihűl. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |