| Expressz túrós béles receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 20 dkg porcukor 2 cs. vaníliás cukor 4 tojás 1 csomag sütőpor (10 g) 5 dl tej csipet só reszelt citromhéj 10 dkg olvasztott vaj (langyosan) 50 dkg túró + vaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: Egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük a száraz anyagokat: lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, sót, citromhéjat. Egy tálban összehabarjuk a tojásokat a tejjel, és ezt a cukros liszthez öntjük, alaposan kikeverjük. Végül hozzáadjuk az olvasztott, de már langyos vajat, és ezzel is jól kikeverjük. A lágy massza 2/3-át vastagon kivajazott, közepes méretű tepsibe öntjük, előmelegített sütőben néhány percig elősütjük, amíg a teteje épp csak enyhén szilárdulni nem kezd. Ekkor kiveszük, rámorzsoljuk az áttört túrót, rácsorgatjuk a maradék masszát, és tűpróbáig - rózsaszínre - sütjük. Tanácsok: Nagyon finom és egyszerű tészta, melegen tartalmasabb leves után második fogásként is megállja a helyét, de hidegen, süteményként is nagyon gyorsan el szokott fogyni. Még finomabb, ha a túróra egy üveg lecsepegtetett meggybefőttet vagy darabolt idénygyümölcsöt is szórunk, ezt borítjuk be a maradék masszával, és így sütjük készre. A receptet beküldte: algea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |