| Túrós – baconos pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg túró 2 dl tejföl 1 tojás (+még a tetejének megkenéséhez) 1 dl tej 1 kocka ( 5dkg ) élesztő 60 dkg liszt 30 dkg vaj 3 kiskanál só 5 vékony szelet bacon 0,5 dl olaj Elkészítés: Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, hogy ne legyen darabos), a tojással, a tejföllel, a sóval és az élesztős tejjel. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és sima, lágy tésztát gyúrunk. Nem kell túl sokági gyúrni! Körülbelül 20-30 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk jól belisztezett deszkán vagy asztalon, a szalonnát kis kockákra vágjuk fel, és az olajban megsütjük, majd a kinyújtott tésztán elegyengetjük, és feltekerjük rétes szerűen a tésztát. Kb 1,5 centi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsibe helyezzük őket és tojással megkenjük. Előmelegített 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |