| Tripla kókusztekercs meggyel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz 3-4 evőkanál kakaópor 20 dkg porcukor 4 evőkanál feketekávé 1-2 ek. rum tej az összeállításhoz Krém: 30 dkg vaj 20 dkg porcukor 15 dkg kókuszreszelék + 10 dkg a megszóráshoz magozott meggy Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel,hogy egy könnyen kezelhető masszát kapjunk, majd 3 kisebb és egy nagyobb részre osztjuk. A kisebbeket egy vizes konyharuhán téglalap alakúra nyújtjuk(20×30) A kis tésztalapokra kenünk valamennyi krémet, kirakjuk szorosan magozott meggyszemekkel, és csak egyszerűen felcsavarjuk. Három vékony rudat kapunk. A végeiket le lehet vágni, hogy pontosan egyforma hosszúak legyenek. A nagy tésztából egy szélesebb, de ugyanolyan hosszú téglalapot nyújtunk, mint a kicsik. Megkenjük krémmel, de nem túl vastagon. Két kis rudat ráhelyezünk, közéjük is krémet kenünk, majd erre kerül középre a harmadik meggyes rúd. A rudak oldalán, ahol egy kicsit beesik a töltelék, oda is kenünk krémet, kitöltjük az űrt, és ekkor a vizes konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. Szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük hűtőbe. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |