| Torontáli fasírt sertéshússal receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg. darált sertéshús ( tarja, comb, lapocka), 2 db. száraz zsemle, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db. tojás. Ízlés szerint őrölt köménymag, őrölt fekete bors, l kiskanál morzsolt csombor, 1 kiskanál morzsolt tárkony,1 evőkanálnyi édes-nemes fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem zöldje. A kisütéshez: étolaj. Elkészítés: A száraz zsemlét megáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.A sertéshúst kétszer is ledaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a szétnyomkodott zsemléket, ízlés szerint a őrölt fűszerköményt, az őrölt borsot,sót. Szükség szerinti mennyiségben hozzátesszük a morzsolt csombort, tárkonyt, az édes-nemes fűszerpaprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az elkevert tojást is, majd az egészet alaposan összekeverjük. Hűvös helyen 20-25 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastagságú hengereket formálunk a masszából, amit kb. 10-12 centiméteres hosszúságúra darabolunk és forró olajban ropogósra sütjük. Burgonyakrokettel, burgonyapürével, puliszkával és savanyú káposzta salátával kínáljuk. Tanácsok: Nyáron a morzsolt csombor (borsikafű) és tárkony helyett apróra vágott levélkéket is használhatunk.Általában birka és ürü húsból készítették, ünnepi alkalmakkor. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |