Tutireceptek.hu fejléc

Tormás csirkemell almával és újhagymával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 ek friss reszelt torma
1 db csirkemell filé
1ek extra szűz olívaolaj
fél ek étkezési keményítő
2 szál újhagyma
2 db savanykás alma
fél citrom leve
só, darált bors
őrölt szerecsendió
2 dl tejszín

Elkészítés:
Vágjuk fel a csirkemellet újnyi csíkokra, majd tegyük egy kis tálba, szórjuk rá az étkezési keményítőt és keverjük jól össze. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a csirekehúst és erős lángon süssük addig míg a hús pirulni nem kezd. Fűszerezzük kevéske darált borssal, csipetnyi őrölt szerecsendióval és sóval. Tegyük hozzá a kimagozott és kisebb kockákra felvágott almát (nem szükséges meghámozni), és a felkarikázott újhagymát. Egy-két percig forrósítsuk össze, majd utána öntsük rá a tejszínt, a citromlevet és tegyük bele a tormát. Forraljuk jól össze és azonnal tálaljuk párolt rizzsel, zöldségekkel vagy krumplipürével.


A receptet beküldte: szokriszti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hawaii csirkemell » Gyömbéres csirkemell » Borzas csirkemell 2 » Sajttal rakott csirkemell
» Csirkemell pörkölt » Áfonyás csirkemell » Csirkemell formában sütve » Finom csirkemell
» Serpenyős-babos csirkemell » Almás-tormás csülök » Kukoricás csirkemell » Mozzarellás csirkemell
» Spenótos rakott csirkemell » Görögös csirkemell » Tahiti csirkemell » Burgonyasaláta almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.