| Tormás csirkemell almával és újhagymával receptHúsételek Hozzávalók: 2 ek friss reszelt torma 1 db csirkemell filé 1ek extra szűz olívaolaj fél ek étkezési keményítő 2 szál újhagyma 2 db savanykás alma fél citrom leve só, darált bors őrölt szerecsendió 2 dl tejszín Elkészítés: Vágjuk fel a csirkemellet újnyi csíkokra, majd tegyük egy kis tálba, szórjuk rá az étkezési keményítőt és keverjük jól össze. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a csirekehúst és erős lángon süssük addig míg a hús pirulni nem kezd. Fűszerezzük kevéske darált borssal, csipetnyi őrölt szerecsendióval és sóval. Tegyük hozzá a kimagozott és kisebb kockákra felvágott almát (nem szükséges meghámozni), és a felkarikázott újhagymát. Egy-két percig forrósítsuk össze, majd utána öntsük rá a tejszínt, a citromlevet és tegyük bele a tormát. Forraljuk jól össze és azonnal tálaljuk párolt rizzsel, zöldségekkel vagy krumplipürével. A receptet beküldte: szokriszti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |