| Tormakrémmel töltött tojás franciasalátával receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 8 keménytojás 20 dkg tejszínes krémsajt 4 evőkanál ecetes torma 1 közepes alma só, őrölt bors franciasalátához 1 sárgarépa 1 fehérrépa 1 burgonya 1 alma 1 nagyobb savanyú uborka 30 dkg morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss) 2 kis pohár tejföl 1 evőkanál majonéz 1 evőkanál mustár 1 kávéskanál porcukor fél kávéskanál citromlé Elkészítés: A répákat és a burgonyát apró kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, hogy ellepje és kb. fél óra alatt puhára főzzük. Majd a vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, felkockázzuk, összekeverjük a kihűlt főtt zöldségekkel és a szintén kockákra vágott uborkával. A tejfölhöz adjuk a majonézt, mustárt, átszitált porcukrot és kicsi citromlevet. Összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldségeket is ezt is elkeverjük. Hűtőben hagyjuk tejesen lehűlni. A tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgáját kiemeljük, villával összetörjük, majd a krémsajttal és az ecetes tormával simára keverjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt almát. A tormakrémet a fél tojásfehérjékbe halmozzuk, majd a megtöltött tojásokat franciasalátára állítjuk, és behűtve kínáljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |