| Bogyós rántott sajt receptEgytálételek Hozzávalók: : 30 dkg mélyhűtött bogyós gyümölcs 2 db kerek camembert sajt (25 dkg) 2 tojás 10 dkg cukor fél rúd vanília 1 evőkanál étkezési keményítő 4 evőkanál liszt 5 dkg zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítés: Előkészítés: A mélyhűtött bogyós gyümölcsöket hagyjuk kissé kiengedni. A sajtokat félbe vágjuk. A tojást felverjük. Elkészítés: A bogyós gyümölcsökre öntünk 1 dl vizet, belekeverjük a cukrot, a vaníliarudat, és felforraljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 evőkanál vízzel, és a gyümölcsökhöz keverjük. Hagyjuk kihűlni. A sajtokat először lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Minden darabot még egyszer a tojásba majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Fritőzben vagy nagyobb edényben bő olajat forrósítunk, és 1-2 perc alatt megsütjük a sajtdarabokat. A forró sajtot a hideg bogyós gyümölcsökkel kínáljuk. Kenyeret kínálhatunk hozzá A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |