Tutireceptek.hu fejléc

Tönkölybúza cipó recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30 dkg tönkölybúza liszt
10 dkg búzaliszt
1 teáskanál só
1 tojás sárgája
3 dl tej
1 teáskanál cukor
4 dkg élesztő

Elkészítés:
Az összetevőket összegyúrjuk, 2 órán át kelesztjük,egyenletes,langyos hőmérsékleten.
A tésztát ismét kicsit átdolgozzuk,zsírozott,lisztezett formába tesszük/gyümölcskenyér forma/, tetejét bevagdossuk.
1 órán át kelesztjük.
190 fokon 45 percig sül.
Ha kész,vízzel kenjük át a tetejét, s a sütőben hagyjuk kihülni.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvalekváros krumplipogácsa » Mandulakenyér » Gombás bejgli » Házi zsemle
» Pita görög lepénykenyér » Burgonyás lángos » Zsúrkenyér » Jugo kifli
» Zsemlekenyér » Gombás krumplipogácsa » Zacskós lángos » Húsvéti sonkás kenyér
» Vajas puffancs - zsemle » Lavas (Ősi örmény kenyér) » Falusi fehér kenyér » Káposztás töltött lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.