| Töltött pulyka gesztenyés kelbimbóval receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 3 főre: Húshoz: 80 dkg-os fél pulykamell darab 20 dkg házi szilvalekvár 1 tk rózsabors 2-3 ág rozmaring só frissen őrölt bors 10 dkg szeletelt bacon Körethez: 20 dkg gesztenye 50 dkg kelbimbó 10 dkg kockázott bacon 2 ek vaj só frissen őrölt bors szerecsendió 1 nagy gerezd fokhagyma 1 narancs 1 ek méz 1 dl fehérbor Elkészítés: A pulykamellet filéző késsel szétnyitjuk annyira, hogy 1,5-2 cm-nél ne legyen vastagabb. A húst sózzuk, borsozzuk, közepébe töltjük a sűrű szilvalekvárt, megszórjuk rózsaborssal, rozmaring ágakat fektetünk rá, és felcsavarjuk. A felcsavart húst körbetekerjük vékonyra vágott bacon szeletekkel. Tepsibe tesszük, néhány kanál libazsírral meglocsoljuk, lefóliázzuk, és 150 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ezután fólia nélkül sütjük, míg a szalonna meg nem pirul. A körethez a gesztenyét megpucoljuk, kevés vízzel, 1 dl fehérborral, egy narancs lehántott héjával, és 1 ek-nyi mézzel addig főzzük kis lángon, míg meg nem puhul. 2 kanál vajon a megfőtt gesztenyét kívül kicsit megpirítjuk, kiszedjük. A megmaradt vajon megpirítjuk a felkockázott bacont, a félbevágott kis kelbimbókat is hozzáadjuk. Rátekerjük egy narancs levét, enyhén sózzuk, jól megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, és fedő alatt puhára pároljuk, végül a fedőt levéve kicsit megpirítjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |