| Töltött paprika petrezselymes újburgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg ízlés szerint darált hús 10 dkg rizs Só, bors, cukor ízlés szerint 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt 1 fej közepes vöröshagyma 1 cm nagyságú egész fahéj 1 gerezd fokhagyma 1 csokor zellerlevél 1 liter paradicsom ivólé, paradicsom püré (nyáron kiválthatjuk friss paradicsomból készült paradicsommártással) 1 kg újburgonya 1 csomag petrezselyem 1 evőkanál vaj 1 kávéskanálnyi fűszerpaprika 8 db tölteni való fehérhúsú paprika Elkészítés: A paprikákat előkészítjük a töltéshez. Kicsumázzuk, bevágjuk és megmossuk. A rizst félpuhulásig megfőzzük, majd sóval, borssal, fűszerpaprikával és a darált hússal összekeverve kész tölteléket készítünk, amelyet a paprikába beletöltünk. Közben egy lábosban kevés vízzel feltesszük a paradicsom ivólevet főni, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a mosott zellerlevelet és a kis darab fahéjat. Ebben készre főzzük a paprikákat, majd egy másik lábosban felhevítjük az olajat, és liszttel zsemleszínű mártást készítünk, melybe a legvégén belepirítjuk a paradicsompürét, és felengedjük a töltött paprika főzőlevével. Csomómentesre kikeverve kiforraljuk, sóval, cukorral ízlés szerint ízesítjük. Utolsó 2-3 percben hozzáadjuk az elkészült, készre főtt paprikákat, közben a megfőtt burgonyát petrezselymes vajon átforgatva az ételünk mellé köretként tálaljuk. Tanácsok: A töltött paprikához és petrezselymes újburgonyához remekül illik a száraz fehér bor, rizling vagy hárslevelű előnyben. A receptet beküldte: imolaviola Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |