Tutireceptek.hu fejléc

Töltött padlizsán (tojásmentes és húsmentes, olcsó) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagy padlizsán
1 vöröshagyma
100ml paradicsompuré
1 sárga kaliforniai (vagy más) paprika
Só, bors
1 evôkanál olívaolaj

Elkészítés:
A padlizsánt félbevágom, a belsejét kivágom és felkockázom. A kivájt héjat besózom és fél óráig egy lejtôsen a mosogatóba állított vágódeszkán hagyom, hogy elfolyjon a kesernyés leve, ezután letörlöm papírkendôvel. A felkockázott belsejét is besózom és tésztaszûrôben hagyom lecsepegni.

Mivel ezalatt beszív egy csomó sót, a továbbiakban nem kell már sózni semmit.

Egy serpenyôben az olívaolajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, hozzáadom a kockára vágott paprikát, a padlizsánkockákat, a paradicsompürét, borsozom, és készre párolom, kb. 15-20 perc alatt kész.

A zöldségeket, mikor puhára párolódtak, a padlizsánhéjakba teszem és elômelegített sütôben 200fokon pirosra sütöm, kb. 20 perc alatt.


A receptet beküldte: gribedli***


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyével töltött fácán » A legolcsóbb hókifli » Kátya féle Padlizsánkrém » Olcsó muffin
» Töltött cukkiniszeletek » Sonkás töltött krumpli » Töltött sajtos kifli » Töltött fánk
» Töltött gomba sajttal » Sajtkrémmel töltött tojás » Töltött rántotta » Padlizsánleves hidegen
» Túróval töltött husi » Pármai padlizsán » Töltött szilva köntösben » Rizses padlizsáncsónak


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.