| Töltött padlizsán (tojásmentes és húsmentes, olcsó) receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 nagy padlizsán 1 vöröshagyma 100ml paradicsompuré 1 sárga kaliforniai (vagy más) paprika Só, bors 1 evôkanál olívaolaj Elkészítés: A padlizsánt félbevágom, a belsejét kivágom és felkockázom. A kivájt héjat besózom és fél óráig egy lejtôsen a mosogatóba állított vágódeszkán hagyom, hogy elfolyjon a kesernyés leve, ezután letörlöm papírkendôvel. A felkockázott belsejét is besózom és tésztaszûrôben hagyom lecsepegni. Mivel ezalatt beszív egy csomó sót, a továbbiakban nem kell már sózni semmit. Egy serpenyôben az olívaolajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, hozzáadom a kockára vágott paprikát, a padlizsánkockákat, a paradicsompürét, borsozom, és készre párolom, kb. 15-20 perc alatt kész. A zöldségeket, mikor puhára párolódtak, a padlizsánhéjakba teszem és elômelegített sütôben 200fokon pirosra sütöm, kb. 20 perc alatt. A receptet beküldte: gribedli*** Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |