| Töltött karajszeletek mézes-mustáros mártással receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet karaj 4 szelet sajt (kb. 10 dkg) 1 db piros színű paprika 1 db zöld színű zöldpaprika 2 db banán só bors fehérbors 1 tojás liszt zsemlemorzsa dió olaj a sütéshez A mártáshoz: 5 dkg vaj 3 dkg liszt 1-2 dl főzőtejszín só 2 evőkanál kristálycukor vagy barnacukor 2 evőkanál méz 1-2 evőkanál mustár Elkészítés: A hússzeleteket a szokásos módon előkészítjük a sütéshez (klopfoljuk, sózzuk). Kiterítjük, majd rátesszük a tölteléket: 1 vékony szelet sajt, sötétzöld és piros színű paprika szétnyitva, fél banán sózva, borsozva. Mindegyik húst feltekerjük, és egy hústűvel rögzítjük. A szokásos módon panírozzuk. Ezután forró olajban kisütjük. Elkészítjük a mártást. Körülbelülb 5 dkg vajat megolvasztunk és benne 3 evőkanál lisztet világosbarnára pirítva felöntjük 1-2 dl főzőtejszínnel. Felfőzzük, pici sót teszünk bele, majd 2 evőkanál cukrot, összeforraljuk, levesszük a tűzről és amíg forró, belekeverjük a mézet és a mustárt. Nagyon gyorsan készül, ne főzzük túl, ne legyen túl sűrű. Utólag még ízesíthető. A tekercseket a mártással és teszés szerinti körettel tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |