| Töltött hagyma jóasszony módra receptHúsételek Hozzávalók: 4 nagy vöröshagyma, só, a töltelékhez:1 evőkanál olaj, 25 dkg darált sertés- vagy csirkehús, 1 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, őrölt bors, diónyi vaj, 1 kiskanál cukor, 1 erőleveskocka, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejszín vagy tejföl Elkészítés: A hagymákat megtisztítjuk, és 10 percig lobogva forró, enyhén sós vízben főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, és kissé hűlni hagyjuk. Éles késsel mindegyik hagymáról levágunk egy „kalapot”. Belsejüket kiskanállal kiemeljük, finomra aprítjuk, és az olajon megpirítjuk. A darált húst a pirított hagymával, a tojással meg a zsemlemorzsával összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és a hagymák üregébe töltjük. Tűzálló tálban a vajat megolvasztjuk, a cukrot megpirítjuk benne, és a leveskockából készült, fél liter meleg húslevessel felöntjük. A töltött hagymákat beleültetjük, a kalapokat visszaillesztjük rájuk, és kis lángon kb. 30 percig pároljuk. Végül a hagymákat szűrőkanállal óvatosan kiemeljük, a visszamaradt levet a liszttel simára kevert tejszínnel besűrítjük, és egyet forralunk rajta. A töltött hagymákat a tálba visszatesszük, és forró sütőben kb. 10 perc alatt kissé átsütjük. A tejszínes mártást külön csészében kínáljuk mellé. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |