| Töltött csirkecomb Leona módra:) receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkecomb 1 tojás, 1 dl tej 1 zsemle(ha nincs akkor 1 szelet kenyér,haja nélkűl) 4 darab szeletelt bacon apró kockákra vágva 5 evőkanál reszelt sajt 1 teáskanál mustár(ez ki is hagyható) 2 gerezd fokhagyma(ha nem akarod,hogy a fokhagyma erősen érződjön,akkor 1 gerezdet használj,én azért teszek 2-t,mert nagyon szeretjük) Virgin fűszerkeverék,só,bors. Elkészítés: A töltelékhez a tojást, a tejet,az apró kockákra vágott bacont és a sajtot összekeverem. A zsemlét apró kockára vágom, és a tejes tojásba belerakom. Néhány percig áztatom, majd villával jól összetöröm. Ezután hozzáadom a reszelt fokhagymát,a mustárt,és megfűszerezem(Virgin fűszerkeverék+só+bors).A masszát összekeverem, félreteszem. A csirkecombokat megmosom,leszárítom.A bőrt ujammal fellazítom, és a tölteléket egy teáskanál segítségével a bőr alá töltöm(kb 2-3 teáskanálnyi fér be 1-1 csirkecomb bőre alá).Ügyelni kell,hogy ne repedjen fel. A megtöltött combokat mindkét oldalon fűszerezem(Virgin fűszerkeverék,só,bors),és kikent kis tepsiben egymás mellé fektetem. Aláöntök fél pohár vizet, és alufóliával befedem. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon 35-40 percig párolom, majd az alufóliát levéve szép pirosra pirítom mindkét felét. Bármilyen körettel lehet tálalni,de a legfinomabb mellé a szalmakrumpli,vagy rizs. Tanácsok: Én mikróban szoktam elkészíteni ha nincs több időm,mint 30 perc,csak időnként meg kell forgatnom a csirkecombokat,ekkor meg is locsolom a levével,és nem fedem le egyáltalán,így hamarabb elkészűl. Ha a masszából maradna,nem kell beleerőltetni a csirkecomb bőre alá,hanem mielőtt a tepsibe teszem a csirkecombokat,oljjal kikenem a tepsit,és rá a masszát,aztán a csirkecombokat. Ha valaki nem szereti a Virgin fűszerkeveréket,lehet használni más fűszert is,pl Delikátot,vagy egyéb csirke fűszerkeveréket. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: leona78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |