| Töltött csirke-roládok (Stuffed Chicken Rolls) receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 1 uborka, 1 szál sárgarépa, 3 db gomba, 1 dl húsleves, 2 evőkanál cukor, só, őrölt bors, 3 tojás, 2 teáskanál liszt, 3 evőkanál szójaszósz Elkészítés: A csirkecombokról húzza le a bőrt, majd az ízületnél vágja ketté. Éles késsel csontozza ki, majd enyhén kiklopfolva alakítson nagyobb szeleteket belőlük. Locsolja meg kevés sóval elkevert rizsborral, és tegye félre 15 percre. Az uborkát és a répát tisztítsa meg, és vágja gyufaszálra. A gombát hasonlóan darabolja. A húslevest keverje el a cukorral és az őrölt borssal, majd ebben főzze puhára a zöldségféléket. Fedő nélkül párolja, hogy elfője a levét. Hagyja kihűlni. Utána keverje hozzá a liszttel felvert tojást, a szójaszószt, és gyenge lángon főzze sűrűre. Ezzel a töltelékkel kenje meg a hússzeleteket, tekerje fel azokat, és kösse meg. Kevés 15 perc alatt süsse aranybarnára a tekercseket. Sütés után távolítsa el a cérnát, majd vágja két ujjnyi karikák, s úgy tálalja. A receptet beküldte: monit007 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |