| Töltött burgonya - kolbászos receptHúsételek Hozzávalók: 5 db burgonya (nagy) 5 dkg füstölt szalonna 15 dkg gyulai kolbász 2 db főtt tojás 1 db tojás 1 csokor snidling 375 g tejföl só ízlés szerint Elkészítés: A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk, és hosszában kettévágjuk. Belsejét kiskanál segítségével megpróbáljuk minél jobban kivájni. A kivájt burgonyák belső felületét finoman megsózzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsírját kisütjük. Egy tűzálló tálat 2 ek szalonnazsírral kikenünk. A kolbász héját leszedjük, felkarikázzuk, és a karikákat még négybe vágjuk. A tojásokat is kockákra vágjuk. A snidlinget felaprítjuk. A kiszedett krumplidarabkákat összekeverjük a szalonnával, a maradék szalonnazsírral, a kolbásszal, a főtt tojásokkal és a snidlinggel. Kevés sóval fűszerezzük. Hozzáadunk egy felvert tojást és 2 ek tejfölt. Az egészet jól összedolgozzuk. Ezt a masszát a fél burgonyákba töltjük, jó púposra felhalmozva. A töltött burgonyákat a tűzálló tálba tesszük szorosan egymás mellé, hogy el ne billenjenek. A maradék tejfölt folyósra keverjük, és egy-egy jó kanálnyit teszünk a burgonyák tetejére. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejföl pirulni kezd. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |