Tutireceptek.hu fejléc

Tojással töltött sajtos sült krumpli recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
2 db burgonya (félig megfőtt)
2 ek vaj (megolvasztva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
5 dkg sajt (jól olvadó, ízlés szerint)
2 db tojás
5 dkg feketeerdő sonka
1 közepes db újhagyma

Elkészítés:
A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A kikapart belsejét nem kell felhasználnunk.
Kenjük ki a burgonya belsejét az olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A sajtot reszeljük le (tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez), majd szórjuk a burgonyák belsejébe. Az apróra szeletelt sonkát és az újhagymát (tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez) is szórjuk bele a burgonyák belsejébe.
Ezt követően üssünk a burgonyákba egy-egy tojást, vigyázva, hogy a tojássárga ne fakadjon ki. Sózzuk, borsozzuk a tojást is, majd tetszés szerint, díszítésként szórjuk meg egy kis sonkával, sajttal és újhagymával.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rizs - kétszer » Krémsajtos burgonyasaláta » Csirkemájjal töltött cékla » Sajtos majonéz
» Isteni sajtos omlett » Madársaláta főtt tojással » Gombás-sajtos lecsó » Francia rakott krumpli
» Sajtos-túrós szendvicskrém » Karácsonyi töltött alma » Karfiol krumplival » Algíri krumpli
» Töltött káposzta tejföllel » Finom sajtos karfiol » Sajtos báránysült » Sajtos karalábé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.