| Egész tojásos majonéz receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 egész (friss) tojás 1 tk. citromlé 1 tk. mustár 1 tk. cukor 1 mk. só 3 dl olaj Elkészítés: A tojást egy mélyebb tálba ütöm, hozáadom az olaj kivételével az ízesítőket, majd elektromos kézi habverővel teljesen homogénre, habosra keverem. Ezután előbb teáskanalanként, majd egyre nagyobb adagokban (evőkanalanként, majd két-három evőkanálynit is egyszerre) adom hozzá az olajat, minden újabb adag után teljesen homogénre keverve, de a keverést nem szabad abbahagyni az olaj adagolása közben sem. Tanácsok: Mivel a tojásfehérje is benne van, több olajat vesz fel egy tojás, mint a hagyományos módon készült majonéz, ezáltal kicsit gazdaságosabb, viszont éppolyan finom, mint a csak tojássárgájából készült, és még gyorsabb, még egyszerűbb. A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |