Tutireceptek.hu fejléc

Bújtatott virsli recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1kg burgonya
3 pár virsli
5evk. liszt
olaj a sütéshez


Elkészítés:
A burgonyából pirét készitünk,annyi külömbséggel,hogy semmi mást nem teszünk az össze tört burgonyához csak 2evk. lisztet,ezt jól össze gyúrjuk.A megfőtt virslit 3-4cm darabokra vágjuk,majd egy evőkan.tenyerünkbe teszünk a burgonyából a közepébe virslit teszünk rúdacskát formálunk liszttel megszórt deszkára helyezzük.Mikor az egész virsli el van "bújtatva" forró olajba tesszük és aranybarnára sütjük.

Tanácsok:
Mielött a forró olajba tesszük érdemes egy kicsit a deszkán levő lisztben megforgatni ettől szebb szint kap sűtéskor.Egy másik dolog :a burgonya nem egyforma van mely több vizet tartalmaz és nem elegendő a 2 evk,liszt hozzá, nem baj tehetünk több lisztet a lényeg,hogy könnyen kezelhető ne ragacsos massza legyen,lehessen rúdacskákat formálni.Melegen savanyú káposztával tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Germana


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis lábtörlő » Virslis kiflik (Update 1) » Virslis rizottó » Virsli csoda
» Almás virslisaláta » Virslis partifalatkák » Virslis tekercs » Tekercselt virslis kiflik
» Sajtos Virsli baconben » Virsli kukoricás bundában » Káposztás virsli tésztában » Spagettis virsli
» Kelt tésztában sült virsli » Virsli burgonyatésztában » Sajtos-sült virsli » Virslis buci


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.