Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos húskenyér recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg darált sertéshús
3 főtt tojás
1 tojás
20 dkg hosszú zöldbab
6 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
3 evőkanál tárkony (apróra vágott)
1 kávéskanál kakukkfű
csipetnyi őrölt szerecsendió
salátalevél
1 paradicsom
őrölt bors


Elkészítés:
A zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A húst 1 tojással, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, a tárkonnyal, a kakukkfűvel és a szerecsendióval összedolgozzuk, és sóval, borssal ízesítjük. Téglalap alakú sütőformát alufóliával kibélelünk, belesimítjuk a húsos massza felét, erre a zöldbab felét, középen, hosszában ráfektetjük a főtt tojásokat, végül a maradék húsos masszával befedjük. Meleg sütőben megsütjük (kb. 1 óra). Amikor kész, a formából kiborítjuk, és felszeleteljük. A salátát összetépkedjük, a paradicsomot kockákra vágjuk, és összekeverjük. A hússzeleteket a salátaágyon tálaljuk.

Tanácsok:
Hidegen és melegen egyaránt finom.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 792 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos csörögefánk. » Tojásoskrém » Csírás-tojásos egytálétel » Sajtos-tojásos rizs
» Cukkinis tojásos rizs » Tojásos egytálétel » Tojásos spárga vajszószban » Tojásos karfiol
» Tojásos kenyér » Tojásos camembert krém » Tojásos saláta » Tejszínes, tojásos karfiol
» Tojásos zabkása » Tojásos káposztaleves » Pikáns tojásos sajtkrém » Zsengés borsó tojásosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.