| Tojásos húskenyér receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg darált sertéshús 3 főtt tojás 1 tojás 20 dkg hosszú zöldbab 6 evőkanál zsemlemorzsa 3 evőkanál petrezselyem (apróra vágott) 3 evőkanál tárkony (apróra vágott) 1 kávéskanál kakukkfű csipetnyi őrölt szerecsendió salátalevél 1 paradicsom őrölt bors só Elkészítés: A zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A húst 1 tojással, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, a tárkonnyal, a kakukkfűvel és a szerecsendióval összedolgozzuk, és sóval, borssal ízesítjük. Téglalap alakú sütőformát alufóliával kibélelünk, belesimítjuk a húsos massza felét, erre a zöldbab felét, középen, hosszában ráfektetjük a főtt tojásokat, végül a maradék húsos masszával befedjük. Meleg sütőben megsütjük (kb. 1 óra). Amikor kész, a formából kiborítjuk, és felszeleteljük. A salátát összetépkedjük, a paradicsomot kockákra vágjuk, és összekeverjük. A hússzeleteket a salátaágyon tálaljuk. Tanácsok: Hidegen és melegen egyaránt finom. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 792 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |