| Tésztás parasztleves bográcsban receptLevesek Hozzávalók: 8 dkg házi füstölt szalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 maréknyi kockatészta, 2 nagy szem burgonya, 1 evőkanál fűszerpaprika. Ízlés szerint őrölt fekete bors, só, 1 szál lestyánlevél.A tálaláshoz: csípős paprika szeletelve, friss parasztkenyér. Elkészítés: A szalonnát kockákra vágjuk és zsírját kisütjük. Belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, utána a kockatésztát és aranysárgára megpirítjuk. Következik a karikákra vágott kolbász, a bors, és a só, majd a vékony szeletekre, vagy apró kockára vágott burgonya. Átkeverjük és pár percig sütjük, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, aláöntünk egy kevés vizet átkavarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levet akarunk. Beletesszük a lestyán levelet egészben és a tűzön készre főzzük. Szeletelt csípős paprika, friss kenyér illik hozzá. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |