| Tésztában sült currys-gombás csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 közepes csirkemell 1 cs. leveles tészta 20 dkg gomba 15 dkg krémsajt fél fej vöröshagyma só bors curry paszta étolaj 1 fej lila hagyma petrezselyemzöld szezámmag 1 pohár natúr joghurt 1 lime koriander zöld Elkészítés: A csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon, picit megsózva fehéredésig pirítjuk. Beleteszünk egy fél mokkáskanál curry pasztát (ennek hiányában curry port használunk), ezzel is együtt pirítjuk egy kicsit. A vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés étolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk. A leveles tésztát kiterítjük, picit meglisztezzük és nyújtófával kicsit megigazítjuk. Rákenjük a krémsajtot, majd a közepére egy csíkban elhelyezzük a csirkemell kockákat, rá a gombát, tetejére a vékonyra szeletelt lila hagymát, erre pedig bőven vágott petrezselyemzöldet. a két oldalát behajtjuk, majd az egészet feltekerjük és kör alakban összehajtjuk. Tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. fél órát sütjük. A pohár joghurtot egy tálba öntjük, picit megsózzuk. Apróra vágott koriander levelet, pici, apróra vágott chili paprikát, és pár csepp lime levet nyomunk bele. Jól összekeverjük és tálalásnál a felszeletelt tésztás csirke mellé adjuk. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |