| Tepsis, sajtos sült burgonya hagymával receptEgytálételek Hozzávalók: 8 szem nagyobb burgonya, 8 fej közepes vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű, 5 dkg vaj (vagy 8 dkg margarin), 15 dkg reszelt, kemény füstölt sajt.Ízlés szerint só, őrölt fekete bors és csipetnyi morzsolt csombor. Elkészítés: A burgonya szemeket héjában megpucoljuk, majd megfőzzük, megtisztítva felszeleteljük. A hagymákat megtisztítjuk, hosszában négy részre vágjuk. A tejfölt összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, a kakukkfűvel, az őrölt fekete borssal, csipetnyi csomborra. Egy nagyobb tűzálló tálat kivajazunk, egymás mellé tesszük a burgonyaszeleteket, majd erre a vöröshagymát, amit meghintünk a fűszerekkel, a sóval és a reszelt sajttal.Az egészet megismételjük úgy, hogy a hozzávalók elfogyjanak. Most meglocsoljuk a felkevert tejföllel és maradék fűszerekkel és végül a reszelt sajttal is.Alufóliával lefedve előmelegített sütőbe toljuk és kb 30 percig sütjük 200 fokon. majd leszedjük a fóliát és anélkül 5 percre visszatoljuk a sütőbe, majd kihúzzuk és ha kissé meghűlt tálaljuk Tanácsok: Hideg tejföllel kináljuk. Majonézzel is elkészíthető,. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |